четвер, 10 жовтня 2013 13:18

Лівійського прем'єра відпустили на свободу - ЗМІ

Лівійського прем'єра відпустили на свободу - ЗМІ
Фото: toptj.com

Викрадачі прем'єр-міністра Лівії Алі Зейдана відпустили його на волю.

Про це передає британський арабомовний телеканал "Скай-ньюс арабія".

За його даними, Зейдан попрямував в будівлю уряду.

У вівторок пан Зейдан закликав Захід допомогти лівійському уряду зупинити бойовиків. В інтерв'ю BBC він заявив, що бойовики використовують його країну як базу для експорту зброї по всьому регіону.

Впродовж двох років після повстання, в результаті якого був повалений Муаммар Каддафі, уряд Лівії намагається утримувати від конфліктів збройні формування племен, які ворогують між собою, а також приборкати бойовиків-ісламістів, які контролюють частину країни.

У понеділок Лівія зажадала пояснень від посла США про захоплення в Тріполі підозрюваного лідера "Аль-Кайди" Анаса Лібі. Пан Лібі був оголошений в розшук за звинуваченнями у причетності до вибухів 1998 року в американських посольствах у Кенії і Танзанії. Вранці 5 жовтня його захопив спецназ США під час рейду.

Кореспондент ВВС Рана Джавад у Тріполі каже, що поки що зарано пов'язувати захоплення прем'єра Зейдана із захопленням Лібі. Минулого місяця пан Зейдан відвідав Британію і попросив британців допомогти його уряду вивезти з країни зброю через побоювання, що її контрабандою можуть завозити до Сирії. Раніше він також скаржився на напади й "диверсію" з боку окремих груп проти МВС і штаб-квартири національного телебачення.

Зараз ви читаєте новину «Лівійського прем'єра відпустили на свободу - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі