неділя, 06 березня 2011 11:23

Лівійська опозиція зробила ще один крок до повалення Каддафі

Лівійська опозиція зробила ще один крок до повалення Каддафі

Національна рада, що виконує функції тимчасового уряду на підконтрольних повстанцям східних територіях Лівії, оголосиласебе єдиним представником країни.

Про це повідомляє агентство Франс Прес з посиланням на голову Ради, колишнього міністра юстиції Мустафу Абдель Джаліля.

"Рада оголошує себе єдиним представником Лівії", - заявив Абдель Джаліль під час прес-конференції за підсумками перших зборів Національної ради в місті Бен-газа

За його словами, всі закордонні дипломатичні представництва Лівії підтримують повстанців, які відтепер на законних підставах представляють інтереси Національної ради.

Національна рада, заснована 27 лютого, складається з 30 представників лівійської опозиції з різних районів сходу Лівії - як військових, так і цивільних осіб.

Тимчасовому уряду доручено, зокрема, налагодити нормальне життя на непідконтрольних Каддафі територіях і підготувати проведення загальних виборів протягом найближчих трьох місяців.

З 15 лютого в лівійських провінціях йдуть акції протесту з вимогою відставки Каддафі, який править країною більше 40 років. За даними міжнародних організацій, влада жорстоко придушує демонстрації, а у сутичках із силами безпеки та іноземними найманцями загинули до 6 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Лівійська опозиція зробила ще один крок до повалення Каддафі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі