середа, 29 квітня 2009 15:13

Литвин знає, як навести лад у Криму

Литвин знає, як навести лад у Криму

Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що автономний статус Криму "має бути розширений в плані економічної самостійності та відповідальності". Про це він повідомив сьогодні, перебуваючи у Криму, передає прес-служба ВР.

"Розмови про можливе скасування статусу автономії - це політичні провокації", - підкреслив  Литвин. Він наголосив, що потрібно зайняти більш жорстку позицію по відношенню до навіюваних у суспільстві думок про те, що Крим може стати центром дестабілізації та реалізації чиїхось реваншистських планів.

Розмови про скасування автономії Криму - політичні провокації

"Такі навіювання потрібно рішуче відмести. Нічого подібного не буде", - підкреслив спікер.

Голова ВР висловив думку, що в ситуації, "коли різні відомства не можуть між собою навіть знайти спільну точку зору, як забезпечити Крим водою", необхідно навести порядок, в першу чергу, в економічній і соціальній сфері. "Необхідно припинити політичні розборки, взаємні виключення з партій, зайнятись практичною роботою. Необхідно розкрити потенціал Криму", - наголосив він.

Для здійснення цього, за словами Литвина, потрібно розробити відповідну програму та забезпечити її виконання.

"Для того, щоб така програма працювала, потрібно спочатку розібратися, що в Криму є, кому воно належить, і чи ці власники ефективні. В першу чергу це стосується земельного питання. І для його розв"язання, перш за все, потрібно створити реєстр", - сказав Литвин.

Голова ВР підтримує думку щодо створення у Криму вільної економічної зони, але "не в тому плані, щоб все це звелося до виникнення економічної діри, через яку без сплати податків завозився би непотріб, який не мав би ніякої користі ані для розвитку промислового виробництва, ані для високих технологій". "Криму потрібна вільна економічна зона з точки зору рекреації, розвитку туристичної сфери - це не викликає сумніву", - зазначив він, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Литвин знає, як навести лад у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі