понеділок, 03 серпня 2009 10:39

Литвин знає, хто має написати Конституцію

Литвин знає, хто має написати Конституцію
Конституцію не повинні писати політики, оскільки, як правило, вони пишуть для себе і під себе, вважає спікер Володимир Литвин.

"Я переконаний, що не можна придумувати для себе Конституцію, якийсь ідол, і під своє особисте переконання, під свою систему поглядів і під політичний момент", - сказав він журналістам в Севастополі після молебню і проповіді патріарха Московського і всього Русі Кирила в Херсонесі в неділю.

"Це повинен бути такий документ, який би консолідував суспільство, забезпечував його розвиток. Отже, Конституцію не повинні писати політики. Як правило, вони пишуть для себе і під себе", - вважає спікер.

За його твердженням, "в нинішніх умовах потрібне, перш за все, ефективне і дбайливе управління".

"Отже, повинна бути відповідальна влада. Отже, влада повинна бути моральною, отже, влада повинна бути професійною і влада повинна бути працездатною, не в сенсі політичної риторики, а в сенсі практичних дій", - сказав він.

За словами спікера, "якщо судити про висловлювання представників української влади, вони всі в опозиції, вони всі займають таку позицію абстрактну, один одному видають наряди, забуваючи про те, що це по суті справи робота влади".

"Ми завжди шукаємо ворогів, завжди намагаємося знайти ворога ззовні, але не оцінюємо себе, як правило", - уклав Литвин.

Цензор.нет

Зараз ви читаєте новину «Литвин знає, хто має написати Конституцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі