субота, 11 вересня 2010 12:50

"Литвин втратив орієнтири" - Скіпальський

"Литвин втратив орієнтири" - Скіпальський

Співробітники служби безпеки не мають права втихомирювати депутатів Верховної Ради. Для цього потрібно змінити щонайменше три закони України.

Про це Gazeta.ua повідомив Олександр Скіпальський, екс-заступник голови СБУ:

"Ще тільки не вистачало співробітникам служби безпеки втихомирювати депутатів у Верховній Раді! Литвин втратив орієнтири. Краще б змінили закон "Про вибори", щоб люди, які мають по дві-три судимості, не ставали депутатами. А ті, хто порушують порядок, були усунуті з Верховної Ради. Їх має відкликати народ. Саме цим я порадив би займатись Литвину як голові Верховної Ради".

За словами Скіпальського, ініціатива Володимира Литвина суперечить Закону "Про службу безпеки України".

"Це взагалі ганебно: депутати, які є кращими представниками суспільства, ведуть себе так, що до них треба вживати якихось заходів, як до звичайних хуліганів. Це дискредитує Верховну Раду і її керівництво. Самої постанови, як запевняє Литвин, недостатньо. Потрібно змінювати щонайменше три закони: "Про службу безпеки", "Про службу держохорони" та закон, який регламентує статус депутатів", - запевняє Скіпальський. - "У країнах Азії є 20-30 охоронців, які наводять порядок у парламенті. Вони мають особливий статус".

У п"ятницю спікер Володимир Литвин заявив, що Верховна Рада повинна доручити Управлінню державної охорони та Службі безпеки України забезпечити порядок під час роботи парламенту. Аби не допускати блокування та перешкоджання діяльності Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «"Литвин втратив орієнтири" - Скіпальський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі