середа, 20 жовтня 2010 16:30

Литвин вийшов з фракції Блоку Литвина

Литвин вийшов з фракції Блоку Литвина

Голова Верховної Ради Володимир Литвин, його перший заступник Адам Мартинюк і заступник Микола Томенко з 16 жовтня стали позафракційними депутатами парламенту.

Про це свідчить інформація офіційного сайту Ради.

Згідно з даними сайту парламенту, всі члени президії вийшли зі своїх фракцій (Литвин із фракції Блоку Литвина, Мартинюк із фракції Комуністичної партії, а Томенко з фракції Блоку Юлії Тимошенко) 16 жовтня - в день опублікування і набрання чинності нової редакції закону про регламент Ради, прийнятого 8 жовтня.

"Голова Верховної Ради України, перший заступник і заступник голови Верховної Ради України не входять до складу депутатських фракцій", - йдеться в частині 3 статті 59 чинної редакції регламенту.

Перший заступник голови регламентного комітету Сергій Сас (БЮТ) повідомив, що в проекті змін до регламенту, який розглядався Радою 8 жовтня, такої норми не було.

"З голосу було внесено поправку, і тепер керівництво Верховної Ради має бути позафракційним", - сказав Сас.

Він зазначив, що регламентний комітет не розглядав заяв Литвина, Мартинюка і Томенка про вихід із фракцій.

Цю інформацію підтвердив і секретар відповідної комітету Василь Кисельов (позафракційний).

Станом на 20 жовтня, до складу парламентської фракції Партії регіонів входить 180 депутатів, БЮТ - 121, Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" - 71, Комуністичної партії - 26, БЛ - 20.

Зараз позафракційних в Раді 32 депутати.

Нагадаємо, 8 жовтня Рада привела закон "Про регламент Верховної Ради" у відповідність з Конституцією редакції 1996 року.

ProUA.

Зараз ви читаєте новину «Литвин вийшов з фракції Блоку Литвина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі