пʼятниця, 24 жовтня 2008 10:15

Литвин: Вибори і реалізацію антикризових заходів поєднати неможливо

Голова фракції Блоку свого імені у Верховній Раді Володимир Литвин вважає, що пакет законопроектів про мінімізацію впливу світової фінансової кризи на українську економіку й законопроект про фінансування позачергових виборів Ради виключають один одного.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" увечері 23 жовтня.

"Я ще раз хочу задекларувати нашу позицію: або вибори, або реалізація антикризових заходів, поєднати це абсолютно неможливо", - сказав він.

На думку лідера БЛ, у разі одночасного позитивного рішення Ради у цих двох питаннях, всі члени Кабінету Міністрів будуть задіяні в передвиборній кампанії й комусь доведеться реалізовувати антикризові заходи.

Литвин допустив, що на засіданні в п"ятницю Рада не зможе ухвалити рішення щодо якого-небудь із цих питань.

"Цілком очевидно, що відтягають відповідальність на завтра, а завтра знову нічого не буде прийнято", - сказав він.

Політик також виступив за необхідність створення уряду народної довіри, до складу якого готові ввійти й представники БЛ.

Литвин вважає, що такий Кабмін зміг би навести порядок у країні, але за умови, якщо буде дана гарантія непроведення позачергових парламентських виборів.

Фракція Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона" у Раді виступає за прийняття парламентом антикризового пакета одночасно з виділенням коштів з державного бюджету на 2008 рік для фінансування позачергових виборів Ради.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко наполягає на першочерговому розгляді парламентом антикризового пакета й не має наміру підтримувати виділення коштів для проведення виборів, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: Вибори і реалізацію антикризових заходів поєднати неможливо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі