Ексклюзиви
четвер, 18 вересня 2008 12:41

Литвин: Ющенко може розпустити Раду 3 жовтня

Голова фракції блоку свого імені у Верховній Раді Володимир Литвин вважає, що 3 жовтня закінчується 30-денний строк, передбачений Конституцією для одержання Президентом Віктором Ющенком права на призначення позачергових парламентських виборів у разі не створення нової коаліції.

Про це він сказав журналістам.

"На мою думку, (цей 30-денний строк) минає 3 жовтня", - сказав він.

Лідер БЛ підкреслює, що Конституція передбачає тільки 30-денний строк для створення нової коаліції у разі розпаду попередньої.

На його думку, норма Тимчасового регламенту Ради про право фракцій відкликати свою заяву про вихід з коаліції протягом 10 днів суперечить Конституції.

"Конституція чітко містить: розпад коаліції - 30 днів. А все решта - це регламент: 10 днів на "подумати", 30 на формування (нової коаліції), це не співвідноситься, на мою думку, з Конституцією", - сказав він.

При цьому Литвин нагадав, що, відповідно до рішення Конституційного Суду, регламент Ради повинен бути оформлений у вигляді закону, а нинішній регламент Ради прийнято у вигляді постанови.

Президент Віктор Ющенко 3 вересня заявив про те, що має намір розпустити Верховну Раду в разі не створення нової коаліції в парламенті у встановлений законодавством термін.

Того ж дня фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" у Верховній Раді направила своє рішення про вихід з коаліції голові Ради Арсенію Яценюку й фракції Блоку Юлії Тимошенко.

2 вересня парламентська фракція Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" вирішила вийти з коаліції, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: Ющенко може розпустити Раду 3 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути