пʼятниця, 26 жовтня 2007 11:32

Литвин: Уряд повинні формувати "Регіони"

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин вважає, що Президент Віктор Ющенко повинен запропонувати Партії регіонів сформувати уряд.

Про це він сказав в інтерв"ю журналу "Кореспондент".

Литвин припустив, що парламент може працювати й без коаліції, і коли Верховна Рада почне свою роботу, необхідно буде відразу проголосувати за спікера.

"Це голосування стане ключовим - всі фракції задекларують своє бачення організації роботи парламенту, і тоді ми побачимо реальне розташування сил", - сказав він.

При цьому Литвин висловив думку, що Ющенко повинен доручити ПР сформувати уряд.

"Коли керівні органи Ради буде сформовано, Президентові варто запропонувати партії, яка набрала найбільше голосів, сформувати уряд", - запропонував він.

На його думку, необхідно дати ПР на це 10 днів.

"І якщо ПР не знайде підтримки в парламенті, нехай намагається інша політична сила", - сказав Литвин.

Він підкреслив, що цей підхід покаже, який склад уряду матиме підтримку в Раді протягом тривалого часу.

"Це означає стабільність, що не так уже й мало для України. Інакше на нас чекає непросте формування коаліції, важка війна навколо формування Кабміну", - сказав він.

Литвин підкреслив, що в Конституції не сказано, що якщо коаліція не сформована, то Рада недієздатна.

15 жовтня Блоки Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" домовилися створити коаліцію у Верховній Раді 6-го скликання.

Лідер НУНС Юрій Луценко прогнозує, що НУНС і БЮТ проведуть до 4 листопада переговори із блоком Литвина про приєднання до коаліції.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: Уряд повинні формувати "Регіони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі