четвер, 14 серпня 2008 10:14

Литвин: Україна не допоможе Грузії

Українська сторона не зможе стати миротворцем в конфлікті між невизнаною республікою Південна Осетія, Російською Федерацією і Грузією. Про це заявив лідер Блоку Литвина, народний депутат Володимир Литвин.

"Україна втратила можливість бути посередником в переговорах конфлікту в Грузії через підтримку однієї зі сторін", - сказав політик. Його цитує прес-служба блоку.

Парламентарій не виключає, що ситуація в районі грузино-осетино-российского конфлікту може бути предметом серйозних дискусій у Верховній Раді України.

"Думаю, тема бойових дій буде основним предметом політичних баталій після відновлення роботи Верховної Ради у вересні цього року. Ми почуємо і побачимо позиції різних політичних сторін і оцінки дій лідерів держави з цього питання", - прогнозує Литвин.

На його думку, конфлікт на Кавказі - це один з наслідків розпаду Радянського Союзу. Він нагадав, що тоді неодноразово різні етнічні території передавалися до складу тієї або іншої республіки, а про можливі наслідки ніхто не думав.

В той же час Литвин вважає, що в Україні, а саме в Криму, неможливе повторення кавказького сценарію. "Крим має автономію, при цьому досить широку. Цього немає в Південній Осетії", - підкреслив депутат.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Ющенко повідомив, що план, який пропонує українська сторона для вирішення конфлікту в Грузії, включає такі пункти, як припинення вогню, початок переговорів, надання гуманітарної допомоги і забезпечення доступу до постраждалих районів відповідних миротворчих акцій, інтернаціоналізація миротворчого корпусу, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: Україна не допоможе Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі