четвер, 25 грудня 2008 10:01

Литвин сумнівається в припиненні Росією поставок газу в Україну

Голова Верховної Ради Володимир Литвин сумнівається в припиненні Росією поставок газу в Україну в 2009 році.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал" 24 грудня.

"Я не думаю, що буде повернення до старої практики", - сказав він, відповідаючи на запитання чи припинить Росія поставляти газ в Україну, як це було в 2006 році.

На його думку, Україні й Росії необхідно реалізувати меморандум із взаємин у газовій сфері між Росією й Україною, що був підписаний 2 жовтня прем"єр-міністрами України й Росії Юлією Тимошенко й Володимиром Путіним.

"Абсолютно зрозуміло, що необхідно реалізувати той меморандум, що був підписаний на рівні прем"єр-міністра України, у якому мова йде про поступове поетапне підвищення цін на газ, який отримує Україна, відповідно до тих процесів, які відбуваються у світі", - сказав спікер.

З його слів, результати переговорів російської й української сторін у газовій сфері можуть підтвердити або спростувати стратегічне партнерство сторін.

Також, з його слів, під час його візиту в Росію найближчим часом парламентарям обох країн доведеться торкнутися питання газу незважаючи на те, що це компетенція виконавчих органів влади країн.

Раніше російський "Газпром" заявив, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" повідомила його про неможливість повного погашення до 2009 року заборгованості за поставлений компанією "РосУкрЕнерго" НАКу газ, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Литвин сумнівається в припиненні Росією поставок газу в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі