вівторок, 02 березня 2010 14:06

Литвин робить ризиковий крок і "бере на понт" НУНС - Басараб

Литвин робить ризиковий крок і "бере на понт" НУНС - Басараб

Політолог Михайло Басараб вважає, що спікер Володимир Литвин своєю заявою про розвал нинішньої коаліції намагається стимулювати частину НУНС до створення нової з Партією регіонів.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Заява Литвина може свідчити про те, що у такий спосіб він стимулює тих "нашоукраїнцяв", які ще вагаються, - каже Басараб. - Для них розвал нинішньої коаліції, а відтак дострокові вибори є ризиковим перебігом подій. Спікер розраховує на те, що у певної кількості "нашоукраїнів" спрацює інстинкт самозбереження. І вони попри свої амбіції та бажання, все таки будуть змушені погодитися на нову коаліцію з Партією регонів. Використовуючи кримінальний жаргон: їх "беруть на понт".

Водночас Басараб називає такі дії Литвина ризиковим за своєю суттю кроком.

"Це можливо навіть й певний блеф і до певної міри ризиковий крок. Якраз Литвин зараз, чи не найбільше зацікавлений у стабілізації ситуації в парламенті. І парламентські вибори можуть йому не принести нічого оптимістичного. Або в нього майже є впевненість у тому, що нова коаліція буде створена, або все це викриває його знервованість і бажання повпливати таким чином на "Нашу Україну" та пришвидшити її вибір".

Політолог переконаний, що, якщо вже сьогодні була б необхідна кількість голосів для створення нової коаліції, то стара коаліція була б вже розвалена, а нова - створена.

"Нічого не заважає це робити ось вже зараз, - каже Басараб. - Зробити це технологічно дуже просто. Вся фракція Литвина пише заяви про вихід з коаліції і сьогоднішньої коаліції немає. Але чомусь це не робиться. Значить ще є сумніви щодо створення нової коаліції".

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Литвин робить ризиковий крок і "бере на понт" НУНС - Басараб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі