вівторок, 04 березня 2008 13:25

Литвин: "Раду блокує коаліція"

Лідер Блоку свого імені Володимир Литвин вважає, що процес розблокування парламенту зараз більше блокується фракціями коаліції.

"Дивна позиція складається: сьогодні миролюбну позицію демонструє фракція "Регіонів", а фракція НУ-НС демонструє непоступливість. Якщо вони зацікавлені як коаліція у тому, щоб працювала Верховна Рада... то вони над усе повинні демонструвати здатність до компромісу", - сказав він журналістам у вівторок.

"Сьогодні то через кому, то через одну букву, то через визначення "Верховна Рада" чи "не Верховна Рада" ситуація доводиться до абсурду", - додав Литвин.

При цьому на питання, хто саме блокує процес розблокування парламенту, він відповів:

"Є практика: коли говорять про конкретні речі, прізвища не називають. Вам все зрозуміло".

Він вкотре нагадав, що його фракція пропонує розглянути у Верховній Раді всі постанови по НАТО і ухвалити якесь рішення.

"Немає рішення – це також рішення. Але ви ж розумієте, що якщо рішення не буде прийнято жодного рішення щодо того, чи підтримати "лист трьох", то будуть підстави говорити, що коаліція не підтримує президента і прем"єра України", - сказав Литвин.

"Очевидно, через це, через внутрішню неготовність, неконсолідованість позицій не бажають розглядати всі проекти рішень", - додав він.

"Нашій фракції не пече НАТО, як і не пече більшості громадян України. Але оскільки це стало каменем спотикання, то давайте ми цей камінь або приберемо з дороги, або будемо далі об нього спотикатися, а гулі буде набивати вся країна", - сказав Литвин.

Він також вважає, що роботу Верховної Ради потрібно розпочати у будь-якому випадку.

"Сьогодні ніхто не блокує Верховну Раду. Коли засідання Верховної Ради не розпочинаються, це свідчить про те, що ті, хто впливають на таку позицію, ще остаточно не ухвалили рішення – чи доводити ситуацію до повного абсурду, чи врешті-решт дати відмашку, щоб Верховна Рада почала працювати", - сказав Литвин.

"Я переконаний, що треба перерізати цю пуповину і зробити все, щоб Верховна Рада буда Верховною Радою", - додав він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: "Раду блокує коаліція"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі