субота, 20 грудня 2008 15:40

Литвин: Нехай поганий, нехай на квартал, але бюджет має бути прийнятий

Наступного тижня у парламенті відбудеться "публічна розмова" про ситуацію у фінансово-економічній сфері, заявив спікер Володимир Литвин.

Про це він сказав у суботу у Іванківському районі Київської області під час зустрічі з сільськими і селищними головами, керівниками промислових сільськогосподарських підприємств, громадськістю району, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин повідомив, що парламент також планує розглянути проект держюджету на 2009 рік. При цьому він укотре наголосив на необхідності ухвалення основного фінансового документу країни до кінця поточного року.

"Нехай поганий, нехай на квартал, але бюджет має бути прийнятий", - заявив спікер.

Відповідаючи на запитання, Литвин також висловився за необхідність внесення змін до виборчого законодавства у частині відкритості списків та закріплення кожного депутата за конкретним виборчим округом. Голова Верховної Ради наголосив на необхідності підвищення відповідальності кожного депутата під час голосування.

"Буду діяти у цьому напрямку послідовно, обережно, але неухильно", - запевнив він.

Серед першочергових проблем, які потребують негайного розв`язання, Литвин назвав, зокрема, питання безпеки, забезпечення населення теплом та медикаментами і корупцію.

У цьому контексті спікер наголосив на необхідності посилення контролю не тільки за доходами, але й за видатками державних службовців, підвищення їх відповідальності.

"Корупцію у державній службі треба прирівнювати до державної зради", - заявив він.

Водночас, торкаючись зовнішньополітичних відносин, Литвин наголосив на необхідності відновлення "нормального діалогу" з Росією.

У цьому контексті він висловився за відновлення роботи Міжпарламентської комісії із співробітництва Верховної Ради України та Федеральних Зборів Російської Федерації.

"Розбіжностей між нашими країнами не існує", - сказав Литвин.

Загалом, на думку спікера, "треба шукати нові підходи до економічного життя і норм міжнародного права" з огляду на перерозподіл сфер впливу, внаслідок чого держави, які мають сировинні запаси, визначатимуть перебіг процесів у світі.

"Людська цивілізація підійшла до певного рубежу, коли вона повинна переосмислити парадигму свого розвитку", - підсумував Литвин, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Литвин: Нехай поганий, нехай на квартал, але бюджет має бути прийнятий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі