понеділок, 19 листопада 2007 09:17

Литвин не підтримуватиме жодної кандидатури на пост спікера

Литвин не підтримуватиме жодної кандидатури на пост спікера
Володимир Литвин допускає, що його фракція не підтримуватиме жодної кандидатури на пост голови Верховної Ради.

"Якщо ми не будемо учасниками формування коаліції, я хочу підкреслити - формування, а не входження в ту чи іншу коаліцію, то, швидше за все, ми не підтримуватимемо жодної кандидатури, оскільки нам не потрібно брати на себе відповідальність за роботу політичних сил, які поділили посади і хочуть, щоб хтось своїми голосами підтримав їх позиції", - заявив він в ефірі телеканалу НТН у неділю ввечері.

Він ще раз підкреслив, що Блок Литвина не збирається приєднуватися до жодної коаліції. "Ми не збираємося ні до кого приєднуватися, ми не бідні родичі. Ви знаєте, сама постановка питання про приєднання (до коаліції) нагадує мені, що багаті зібралися, посвяткували добре, а що лишилося на столі й падає з нього... вони тоді звуть бідних родичів, згадують про них, і говорять: ось ми поки танцюємо ритуальні політичні танці, то ви щось підберіть. Тому не може бути й мови ні про яке об"єднання", - сказав політик.

Литвин вважає, що "вже сьогодні йде жорстока боротьба за посаду президента" і нагадав про прецедент дострокового розпуску парламенту в Україні. "Зрозуміло, що буде спроба чи знову дасть про себе знати спокуса продемонструвати "сильну руку", а її можна продемонструвати через дострокове припинення повноважень Верховної Ради", - сказав він.

"Потрібно бути відвертими, що поділяючи Україну на дві частини, українські політики демонструють незграбність і нездатність говорити про те, що її може об"єднати. З наближенням президентських виборів через парламент пройдуть нові лінії поділу і, зрозуміло, що буде складно прийняти рішення", - зазначив Литвин.

Як повідомлялося, лідер блоку Наша Україна-Народна самооборона Юрій Луценко вважає, що в разі створення демократичної коаліції з БЮТ можливе створення єдиного блоку і висунення єдиного кандидата на майбутніх президентських виборах.


За матеріалами  Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Литвин не підтримуватиме жодної кандидатури на пост спікера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі