понеділок, 29 листопада 2010 13:38

Литвин каже, що держава стала "кришею" бізнесу

Литвин каже, що держава стала "кришею" бізнесу

Спікер Володимир Литвин закликає політиків припинити популізм на обуренні невдоволених Податковим кодексом.

Про це він сказав під час брифінгу.

"Я не в захопленні від Податкового кодексу. Але рішення прийнято, треба рухатися далі. Й припинити гру на те, щоб комусь сподобатися. Я також хочу щоб мене любили та не ганьбили прізвища. Тим більше, коли на це немає підстав", - сказав голова парламенту.

Він наголосив, що між підприємцями та державою потрібен компроміс: "Треба думати, як платити пенсії. Представникам середнього бізнесу я говорив, що розумію їх та підтримую. Але треба знайти компроміс між ними та державою. Розумію, що коли люди самі вибудували своє життя, а тут приходить держава та каже, я грубо говорю, я буду вашою кришою. Вони кажуть, у нас є своя криша. Тепер людям потрібно буде платити й в бюджет, й так, як вони платили. Проблема існує, але треба знайти компроміс. І держава має щось втратити, і підприємці мають щось віддавати державі, до пенсійного фонду".

Литвин говорить, що парламент має розробити зміни до кодексу та внести їх після того, як президент підпише документ.

"А зараз мова йде не про те, щоб прийняти кодекс, а про те, щоб використати цих людей як таран у політичних інтересах", - зауважив спікер.

Нагадаємо, що на минулому тижні спікер парламенту Володимир Литвин підписав Податковий кодекс та спрямував його на підпис президенту Віктору Януковичу. У свою чергу, глава держави під час зустрічі з підприємцями не виключив, що заветує документ.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Литвин каже, що держава стала "кришею" бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі