середа, 24 жовтня 2007 08:58

Литвин і Мороз ведуть переговори про об"єднання з СДПУ(о)

Литвин і Мороз ведуть переговори про об"єднання з СДПУ(о)
Вчора газеті "Коммерсантъ-Україна" стало відомо про проведення переговорів про співпрацю між головою Соціал-демократичної партії України (об"єднаною) Юрієм Загороднім і уповноваженим представником Соцпартії Ярославом Мендусем.

Паралельно переговори про об"єднання ведуть лідер Народної партії Володимир Литвин і керівник СДПУ Юрій Буздуган.

Назвати передбачуваних союзників СДПУ(о) Загородній вчора відмовився. "Сказати, з ким ми зараз ведемо переговори, буде політично некоректне по відношенню до наших партнерів, - заявив він.- Ми направили запрошення всім партіям з лівоцентристською ідеологією, а хто з них у результаті проведе з нами круглий стіл - ви побачите самі".

За словами заступника глави СДПУ (о) Ігоря Шурми, "в зоні учасників переговорного процесу, зокрема, Соцпартія Олександра Мороза, партія Соціал-демократичний союз (голова Сергій Пересунько) і Прогресивні соціалісти Наталії Вітренко".

Джерела Коммерсанта в СДПУ(о) говорять, що співпрацюючи з Соцпартією Олександра Мороза есдеки розраховують реалізувати своє давнє прагнення стати членом впливової міжнародної організації соціал-демократичного руху Соцінтерн.

Тим часом до партій, що мають статус асоційованого члена Соцінтерна, виявляють цікавість не тільки в СДПУ(о). Так, СДПУ Юрія Буздугана незабаром може об"єднатися з Народною партією Володимира Литвина.

Нагадаємо, в ході останньої виборчої кампанії блок Литвина уклав з СДПУ договір про співпрацю. "Зараз ми продовжуємо переговори тільки з блоком Литвина, до якого, можливо, з часом приєднаємося. А що стосується СДПУ(о), то ніяких запрошень від них я не отримував з 2004 року", - заявив Буздуган.

Його слова підтвердив заступник голови Народної партії Володимир Заплатинський. Більш того, він заявив, що партія готується стати центром об"єднання лівоцентристських сил. "Ми самі, по суті, є представниками "лівого центру" і панові Буздугану близька наша передвиборна програма", - сказав Заплатинський.


Зараз ви читаєте новину «Литвин і Мороз ведуть переговори про об"єднання з СДПУ(о)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі