пʼятниця, 19 жовтня 2007 12:50

Литвин хоче створити коаліцію, а не увійти до неї

Литвин хоче створити коаліцію, а не увійти до неї
Блок Литвина визначиться з форматом своєї роботи у Верховній раді 6-го скликання тільки після прийняття депутатами присяги.

Про це заявив кандидат в депутати від блоку Олег Зарубінський.

"Ми зараз ведемо консультації, офіційні переговори будуть тоді, коли працюватиме парламент. А поки він не створений - присягу депутати не прийняли", - сказав Зарубінський.

На його думку, підписання якихось угод про створення коаліції до початку роботи новообраного парламенту є тільки намірами політичних сил.

"Всі заяви, договори, угоди мають характер політичних декларацій, протоколів про наміри, політичного тиску, можливо, на когось. На сьогодні не може бути ніяких офіційних переговорів", - сказав він.

Представник Блоку Литвина припустив, що офіційні переговори про створення коаліції вестиме вже глава фракції цієї політичної сили в парламенті.

"Ми увійдемо до сесійного залу, всі  20, як один, приймуть присягу, ми проведемо засідання фракції, ми виберемо голову фракції, ми уповноважимо голову фракції і, можливо, ще кількох осіб вести офіційні переговори. Саме так має бути у цивілізованій державі", - вважає він.

Зарубінський також відзначив, що Блок Литвина розглядає варіант створення коаліції з політичними силами, а не входження у її склад.

"Ми входити нікуди не будемо, якщо ми і будемо у складі коаліції, то виключно як співзасновники. Ми маємо разом будувати будинок, а не входити у вітальню", - відзначив він, пишуть Українські Новини.

Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче створити коаліцію, а не увійти до неї ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі