вівторок, 16 грудня 2008 14:18

Литвин хоче, щоб Ющенко з ним радився

Спікер Володимир Литвин звертається до президента Віктора Ющенка з проханням привернути увагу Міністерства закордонних справ до необхідності проведення консультацій з Верховною Радою при призначеннях на посади надзвичайних і повноважних послів України.

Про це йдеться у листі Литвина до Ющенка, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин наголошує на необхідності дотримання МЗС положень закону "Про дипломатичну службу", що передбачає призначення послів після консультацій в комітеті Верховної Ради у закордонних справах щодо кандидатур на ці посади.

"Цього року відбулося призначення на 33 зазначені посади. На жаль, змушений констатувати, що Міністерство закордонних справ тільки два рази звернулося до комітету у закордонних справах з проханням щодо проведення вищезгаданих консультацій щодо 13 кандидатур", - зазначив спікер.

"У зв`язку з цим просив би Вас, шановний Вікторе Андрійовичу, привернути увагу керівництва Міністерства до необхідності неухильно дотримуватися положень закону "Про дипломатичну службу" і, зокрема, його статі 13", - йдеться у листі, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче, щоб Ющенко з ним радився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі