четвер, 27 грудня 2007 16:41

Литвин хоче нові вибори

Лідер фракції "Блок Литвина" Володимир Литвин заявляє про необхідність проведення ще одних позачергових виборів Верховної Ради.

Про це він повідомив на зустрічі з міністром закордонних справ Словаччини Яном Кубишем.

"Необхідно позбутися лінійної виборчої системи, необхідні ще одні дострокові вибори (Ради) за новою системою", - заявив він.

Зі слів Литвина, це дасть змогу змінити й оновити парламент.

Він вважає одним з недоліків нинішнього складу Ради те, що більшість депутатів представляє інтереси Києва, а не регіонів.

"А Київ - це не вся Україна", - додав Литвин.

Він також прогнозує, що "стабільна нестабільність" політичної ситуації в Україні протриває до виборів президента, і говорити про стратегічні прориви держави не випадає.

"Основна проблема - повернути владу до проблем економіки... а так країна живе від реваншу до реваншу", - заявив Литвин.

Він також прогнозує, що головним ризиком для країни буде випробування на міцність "помаранчевої коаліції".

"Однієї кандидатури на президентські вибори не буде. Політик на те й політик, щоб брати участь у виборах", - сказав Литвин.

Крім того, він підкреслив, що в цій ситуації для коаліції дуже важлива консолідація всього українського суспільства.

"Й тут дуже важлива місія президента: як консолідувати суспільство, як знайти компроміси і як не нав"язувати свої рішення", - сказав він.

Зі слів парламентарія, для консолідації суспільства необхідні, у першу чергу, терпіння й час, а часу, з його слів, напередодні президентських виборів у коаліції практично немає.


За матералом: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Литвин хоче нові вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі