пʼятниця, 27 червня 2008 21:05

Литвин буде торгуватися за крісло Яценюка - політолог

Фракція Блоку Литвина може брати участь у переговорах по формуванню нової коаліції на умовах одержання посади голови Верховної Ради і низки міністерських крісел, вважає політолог Володимир Фесенко.

"Вони (фракція Блоку Литвина) уже дали зрозуміти, як вони себе поведуть. Я думаю, що вони уже вступили в торги. Зараз торги ведуться як коаліцією, так і опозицією", - підкреслив він на прес-конференції в п"ятницю.

При цьому, за словами політолога, "торгуються з Блоком Литвина".

Також, Фесенко підкреслив, що поки фракція Блоку Литвина не буде вступати в якийсь новий формат коаліції, так само, як і не буде підтримувати нинішній формат коаліції, не буде допомагати своїми голосами.

При цьому Фесенко підкреслив, що якщо Конституційний суд визнає, що нинішня коаліція не існує, тоді фракція Блоку Литвина буде домовлятися офіційно в процесі створення нової коаліції.

"Інтерес їх (Блоку Литвина ) відомий - це посада спікера Верховної Ради. Можливо, мова буде йти і про те, щоб претендувати і на ряд міністерських позицій", - відзначив політолог.

При цьому, Фесенко не виключив, що може виникнути варіант, що на пост прем"єр-міністра буде пропонуватися кандидатура від Блоку Литвина.

"Це як один і варіантів нестандартного розвитку ситуації", - припустив він.

Як повідомлялося, у п"ятницю Конституційний суд визнав неконституційним право народного депутата на невходження або вільний вихід із фракції політичної сили, за списком якої він був обраний.

Раніше депутат фракції БЮТ Ігор Рибаков і депутат фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Юрій Бут заявили про свій вихід з коаліції.

У коаліцію в парламенті України раніше входило 227 депутатів, тепер 225 при необхідних 226, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Литвин буде торгуватися за крісло Яценюка - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі