середа, 04 лютого 2015 11:28

Литва готова розмістити на своїй території штаб НАТО

Литва готова розмістити на своїй території штаб НАТО
Фото: ru.delfi.lt

У Вільнюсі очікують, що на зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, яка пройде в Брюсселі в четвер, будуть прийняті політичні рішення щодо створення штабів Північноатлантичного альянсу в республіці і ще п'яти країнах.

Про це заявив міністр оборони Юозас Олякас.

"Ми очікуємо, що на зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО будуть прийняті політичні рішення про формування Об'єднаних сил особливо швидкого реагування НАТО та установи міжнародних штабів НАТО в Литві, Латвії, Естонії, Польщі, Румунії та Болгарії. Литва готова приступити до реалізації цих рішень", - сказав напередодні зустрічі глав військових відомств країн НАТО Олякас.

Міністри оборони НАТО в четвер мають намір визначитися щодо додаткових заходів безпеки у відповідь на ситуацію в Україні.

У Брюсселі міністри мають затвердити створення сил особливо швидкого реагування та створення міжнародних штабів у Литві, а також ще в п'яти східних країнах - членах блоку.

У штабі у Вільнюсі буде працювати 40-50 офіцерів, планується, що половину з них складуть литовці, ще половину - офіцери країн-союзників.

НАТО минулого року посилило місію ППО країн Балтії та патрулювання в Балтійському морі, а США прислали по роті своїх військових в Литву, Латвію, Естонію та Польщу.

Зараз ви читаєте новину «Литва готова розмістити на своїй території штаб НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі