Ексклюзиви
середа, 09 березня 2011 10:21

Литовський міністр подав у відставку через сумніви громадськості у ньому

Литовський міністр подав у відставку через сумніви громадськості у ньому

Міністр економіки Литви Дайнюс Кряйвіс, який осоромився через виділення фінансової допомоги своєму колишньому підприємству, повідомив у вівторок, що йде у відставку, пише Інтерфакс-Україна.

"Я написав прем'єру заяву про відставку", - сказав він.

Міністр повідомив про свою відставку після того, як Головна комісія зі службової етики (ГКСЛ) винесла рішення про те, що він допустив конфлікт інтересів, коли видав сприятливе для частково контрольованого його матір'ю підприємства рішення про розподіл фінансової допомоги Євросоюзу. Це підприємство раніше очолював сам Кряйвіс. Він зазначив, що не згоден з висновком комісії і оскаржить його в суді.

"Висновок комісії не здивував, однак погодитися з ним я не можу. Допомогу підприємствам, які пов'язують зі мною, я ніколи не виділяв, тому висновок комісії оскаржу в суді", - сказав Кряйвіс.

Литовський прем'єр Андрюс Кубілюс у вівторок назвав "дивним" рішення Головної комісії з службової етики, повідомляє Литовський кур'єр.

"Його робота до сьогоднішнього дня була насправді ефективною. Я завжди вірив у чесність, порядність й ідеалізм Кряйвіса. Після рішення ГКСЛ я вірю в це не менше", - сказав Кубілюс.

За його словами, комісія довела тільки те, що якщо Кряйвіс і винен, то тільки в тому, що чинив так, що у громадськості залишалися сумніви в наявності конфлікту громадських і приватних інтересів.

Прем'єр Литви сказав, що у нього є п'ять робочих днів, протягом яких він повинен передати президентові заяву міністра про відставку. На запитання журналістів, чи задовольнить він відставку міністра, не відповів.

Міністра закликала піти у відставку і президент Литви Даля Грібаускайте.

Зараз ви читаєте новину «Литовський міністр подав у відставку через сумніви громадськості у ньому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути