пʼятниця, 26 лютого 2021 09:17

"Літаки Медведчука" сховали за кордоном ще до засідання РНБО - ЗМІ

Перед засіданням РНБО 3 чартерні літаки, на офшорних власників яких Рада нацбезпеки наклала санкції через діяльність нардепа Віктора Медведчука, перегнали у швейцарське містечко Сент-Галле.

Саме там прописаний Анатолій Шефер - бенефіціарний власник "труби Медведчука", який і заробляв на схемі з нафтопроводом, повідомляє Bihus.Info. Його компанія по суті стала причиною накладення санкцій.

5 офшорних компаній, які значаться власниками приватних літаків, потрапили під санкції РНБО. 2 з них напряму пов'язані з нардепами Медведчуком і Тарасом Козаком. У різний період обидва користувалися цими бортами. Ще 2 компанії записані на дружину Ігоря Кушніра - президента будівельного холдингу "Київміськбуд" - та бізнесмена Віталія Хомутинніка. Останній підтвердив, що компанія належить йому, на неї зареєстровано лише літак.

Літаки 3 з 5 офшорок, попри заяви Кушніра і Хомутинніка про помилковість і непов'язаність, у період з 10 по 21 лютого вилетіли в аеропорт у Швейцарії, де, за інформацією журналістів, залишаються досі.

Автор: Bihus.Info
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баканов анонсував розкриття нових фактів у справі Медведчука

РНБО 19 лютого запровадила санкції проти 19 юридичних і 8 фізичних осіб. Зокрема проти співголови ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини, телеведучої Оксани Марченко, запровадили санкції на 3 роки. Санкції наклали на все майно подружжя.

Зараз ви читаєте новину «"Літаки Медведчука" сховали за кордоном ще до засідання РНБО - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі