субота, 31 жовтня 2020 22:42

Ліквідація Окружного адміністративного суду Києва мало що змінить - Малюська

Ліквідація Окружного адміністративного суду Києва мало що змінить - Малюська
В ситуації з ОАСК мало хто сумнівається в професійності суддів. Фото: president.gov.ua

Ліквідація Окружного адміністративного суду Києва мало що змінить.

Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Навпаки, вона іноді може призвести до якихось негативних наслідків, якщо вона буде не продумана. Інша справа - якщо буде ухвалене рішення передати юрисдикцію частини спорів, які вирішує ОАСК, іншому суду. Або навіть ледь не всі. Або об'єднати ОАСК з іншим судом. Такого роду сценарії менше завдадуть шкоди, ніж проста і елементарна ліквідація ОАСК. Тому що, якщо ми ліквідуємо ОАСК, то це означає, що весь масив спорів, а вони дуже багато спорів розглядають, має розглянути хтось інший. Питання: хто? За які ресурси?" - розповів Малюська.

За його словами, в ситуації з Окружним адміністративним судом Києва мало хто сумнівається в професійності суддів.

"Судді професійні і знають законодавство дуже і дуже непогано. Сумніваються у доброчесності і в етичних стандартах. Це ключове", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на петицію щодо ліквідації ОАСК

Він відзначив, що петицію до президента України Володимира Зеленського з вимогою ліквідації Окружного адміністративного суду як політичне звернення.

"Треба зробити щось з ОАСК, з тим, щоб він перестав генерувати ось ці сумнівні судові рішення, щоб йому знову можна було би довіряти. Як це зробити? Реорганізація, злиття чи передача повноважень іншому суду, чи передача разом з ліквідацією? Тобто там потрібно зробити кілька кроків, але це вже вирішувати за консультаціями", - заявив Малюська.

Конституційний суд України на своєму засіданні розглянув конституційне подання 47 нардепів щодо відповідності Конституції України окремих положень Закону України "Про запобігання корупції", Кримінального кодексу України. Так КСУ визнав такою, що не відповідає Конституції України ст. 366-1 Кримінального кодексу України, яка передбачала відповідальність за невірогідне декларування (брехню в декларації).

Зараз ви читаєте новину «Ліквідація Окружного адміністративного суду Києва мало що змінить - Малюська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі