середа, 11 червня 2008 17:54

Лікар Ющенка про розслідування отруєння президента і спекуляції

10 червня 2008 року до Генеральної прокуратури України у справі отруєння Президента України Віктора Ющенка було запрошено доктора медичних наук, професора, Головного лікаря Клініки лазерної медицини Ольгу Богомолець-Шереметьєву, яка з грудня 2004 року до жовтня 2005 року була особистим лікарем-дерматологом Глави держави.

Спілкування зі слідчим Генпрокуратури Ігорем Вальчуком тривало понад 4 години. Ольга Богомолець-Шереметьєва запевняє, що під час розмови жодного прояву будь-якого тиску с боку представників Генпрокуратури не було. Лікар інформувала слідство про медичні заходи, вжиті з метою відновлення здоров"я Президента України.

- Я стала лікарем Віктора Андрійовича тільки в грудні 2004 року і виконували ці обов"язки до жовтня 2005 року, звільнившись у зв"язку з вагітністю. Можу запевнити, що медична допомога в цей період Віктору Андрійовичу надавалася у повному обсязі і в позитивних результатах лікування може сьогодні переконатись кожен, - заявляє Ольга Богомолець-Шереметьєва.

Користуючись загальноприйнятою медичною та людською етикою, Ольга Богомолець-Шереметьєва не вважає за доцільне будь-яким чином коментувати рівень адекватності чи неадекватності лікування Президента України до або після виконання нею медичних обов"язків лікаря Глави держави.

- Я можу казати лише про період з грудня 2004 по жовтень 2005 року, - заявляє Ольга Богомолець-Шереметьєва. – Мені б не хотілося, аби засобами масової інформації неадекватно висвітлювали стан здоров"я Президента України того часу і тому я підкреслюю: в проміжку виконання мною функціональних медичних обов"язків жодних ознак хронічного чи гострого панкреатиту, а також алергічних реакцій не було. Підкреслюю: звичайні харчові отруєння не дають таких тривалих клінічних проявів, які мав Віктор Андрійович в означений період. Наголошую, це – не звичайне харчове отруєння.

Адекватність і дієвість лікування Президента України протягом кінця 2004 – 2005 року була забезпечена міжнародним консиліумом та високотехнологічним медичним обладнанням.

- В цей період застосовувалось найдієвіша медична та симптоматична терапія за допомогою найбільш сучасного лазерного та радіо-хвильового обладнання, яким володіє Клініка лазерної медицини доктора Богомольця. Тактика та схема цієї терапії визначалась за погодженням з провідним фахівцем Університетської клініки Женеви, доктором Жаном Соура, - заявляє лікар.

Головний лікар клініки лазерної медицини, доктор медичних наук, професор Ольга Богомолець вважає неприйнятними спекуляції на тему стану здоров"я як будь-якої людини взагалі, так і Президента України зокрема.

- Стан здоров"я людини не може бути приводом для політичних чи будь-яких інших спекуляцій, - заявляє Ольга Богомолець. – Тому мені неприємна і незрозуміла нездорова активність навколо цієї теми окремих представників певних політичних сил. Саме тому, аби уникнути звинувачень у підтримці якоїсь зі сторін конфлікту я заявляю, що з повагою ставлюсь до Президента України особисто та очолюваної ним політичної сили, я не вважаю за можливе пов"язувати будь-яку мою діяльність з цією політичною силою в майбутньому.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Лікар Ющенка про розслідування отруєння президента і спекуляції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі