понеділок, 19 грудня 2011 14:18

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

Лідери Євросоюзу ніяк не можуть відпустити Януковича у Москву

Лідери Євросоюзу ніяк не можуть відпустити Януковича у Москву

У Києві триває зустріч президента України Віктора Януковича і лідерів Європейського Союзу - президента Ради ЄС Германа ван Ромпею та Президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу.

Як випливає з програми, оприлюдненої на сайті глави української держави, зустріч планувалася на 40 хвилин, разом з тим, вона триває вже півтори години.

Журналісти в цей час перебувають у прес-центрі, де, як очікується, буде транслюватися пленарне засідання саміту Україна-ЄС.

Як відомо, відкриття саміту заплановано відразу після зустрічі Януковича з лідерами ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після саміту Україна-ЄС на Януковича чекають у Москві

Очікується, що на саміті може бути підписана угода про асоціацію України з ЄС, а також угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Сьогодні прес-служба Ради ЄС наводить слова голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу про рішучість ЄС завершити переговори про угоду асоціації з Україною, включаючи створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі.

"Зараз вирішальний момент у відносинах між Україною та ЄС. Цей саміт (Україна-ЄС) може стати вирішальним поштовхом до спільної мети політичної асоціації та економічної інтеграції. Це заявлена ??мета Європейського Союзу, і ми сповнені рішучості досягти її за допомогою завершення переговорів про угоду про асоціацію, включаючи створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі. У той же час, українська влада повинна продемонструвати, що вона дотримується тих цінностей, які лежать в основі цієї асоціації: демократія, верховенство закону, повага прав людини та незалежності судової влади ", - зазначив Баррозу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комуністи вимагають розглянути можливість приєднання України до Митного союзу

Голова Європейської ради Херман ван Ромпей додав, що на саміті також будуть визначені пріоритетні напрями Україні-європейського співробітництва на 2012 р.

Зараз ви читаєте новину «Лідери Євросоюзу ніяк не можуть відпустити Януковича у Москву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі