пʼятниця, 26 грудня 2008 08:44

Лідер фракції БЮТ: Треба обіцяний ПР мільярд віддати НУНС

Лідер фракції БЮТ: Треба обіцяний ПР мільярд віддати НУНС

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко вважає "виключно політичним" голосування за проект державного бюджету на 2009 рік.

Про це він сказав учора в інтерв"ю журналістам.

Він зазначив, що "голосування не пов"язане в такій мірі з цифрами, які записані в бюджеті", підкресливши, що необхідно досягати політичних домовленостей. "Є ніч для політичних домовленостей. Треба сідати і домовлятися", - наголосив Кириленко.

Він нагадав, що попереду "14 днів вихідних". "Це совість треба мати, щоб в середині лютого (йдеться про те, що народні депутати матимуть канікули) прийти сюди, а країна - без бюджету", - заявив Кириленко.

За його словами, "на сьогодні вже багато хто з депутатів на лижах катаються, особливо ті, хто не в більшості". Він підкреслив, що необхідно домовлятися "з усіма без винятку", додавши, що домовлятися треба і з окремими депутатами.

Кириленко зазначив, що "Партія регіонів попросила один мільярд на окремі програми, і їх спрямовано, і голосів немає, то, вибачте, у чому справа". В такому випадку, сказав він, необхідно перекинути цей мільярд на ті програми, які пропонуються представниками фракції НУ-НС, і тоді це дозволить мати результативне голосування.

Кириленко нагадав, що "до ранку ще вісімнадцять годин", і тому є можливість домовитися. Він зазначає, що бюджет не може бути знятий з розгляду, і фракція БЮТ робитиме все для того, щоб його завтра знову розглядав парламент.

"Треба розглядати до того часу, поки не буде прийнятий", - підкреслив Кириленко. "Завтра будуть бюджетні страждання. Немає результату бюджетних страждань, то наступний тиждень робимо пленарним", - додав лідер фракції БЮТ. Він нагадав, що вже було в практиці Верховної Ради України, що бюджет приймався 31 грудня.

Сьогодні ВР не змогла прийняти державний бюджет на 2009 рік. Він не був підтриманий ні в першому читанні, ні в цілому.

"За" законопроект в першому читанні проголосували 219 депутатів, за ухвалення в цілому – 223, поваідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лідер фракції БЮТ: Треба обіцяний ПР мільярд віддати НУНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі