середа, 24 жовтня 2007 09:44

Лідер Євразійської спілки молоді знайшовся

Прес-конференція Євразійської спілки молоді в Криму, яка мала відбутися вчора, була зірвана. На неї прийшов батько активіста ЄСМ і повідомив, що сина викрали. Утім, кореспондентка "5 каналу" знайшла його вже за годину. 18-річного кримчанина Костянтина з Євразійського союзу молоді невідомі вчора протягом кількох годин не випускали з автівки. На думку хлопця, йому хотіли перешкодити зустрітись із журналістами, де він збирався повідомити про непричетність кримських активістів ЄСМ до подій на Говерлі.

На діяльність проросійської "молодіжки" у Криму, зокрема її активістів у Бахчисараї, двічі накладав вето суд. Та самі "євразійці" цього рішення не визнають. Адже правники помилково назвали їхню організацію Європейським, а не Євразійським союзом. А отже рішення вирішили не брати до уваги. Отримати коментарі від суддів 5 каналу не вдалося. За годину до прибуття знімальної групи, керівники Бахчисарайського районного суду терміново пішли у відпустку.

Пошуки офіційного штабу ЄСМ також виявилися марними. Причину пояснив лідер організації Павло Заріфулін, який координує роботу прихильників проросійської організації з Москви. За його словами, вони зараз ховаються від переслідувань українських спецслужб. Зокрема, це стосується і екс-сумчанина Леоніда Савіна, одного з трьох учасників акту вандалізму на Говерлі, за версією СБУ. Заріфулін переконує: за цю інформацію Савін позиватиметься до української служби безпеки, адже вважає себе непричетним до акції на Говерлі. Всі її учасники, каже московський координатор організації, є виключно громадянами України. За словами Зафіруліна, "для нас було принциповим моментом, щоби цю акцію (спаплюження державних символів на Говерлі) здійснили саме українці"…

За інформацією джерел "5 каналу" в СБУ, московський співрозмовник відсьогодні знову офіційно є персоною нон-ґрата в Україні. Та Заріфулін стверджує: попри свій статус небажаної персони він час від часу таємно буває у Києві. Вчергове перетинав українсько-російський кордон на початку весни. Разом із ним до списку небажаних в Україні осіб внесли ще й Олександра Дугіна - керівника "дорослої" організації "Міжнародний євразійський рух". І Дугін, і Заріфулін входили до списку персон нон-грата, який за домовленістю Росії та України був обнулений влітку, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Лідер Євразійської спілки молоді знайшовся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі