понеділок, 11 червня 2007 17:42

Лазаренко таки зайняв своє місце в Кабміні

Лазаренко таки зайняв своє місце в Кабміні
У галереї прем"єр-міністрів у будинку Кабінету Міністрів у понеділок, 11 червня, з"явилося 4 нових портрети - Павла Лазаренка (був прем"єром в 1996-97), Віктора Януковича (в 2002-2005 і з 2006), Юлії Тимошенко (в 2005), Юрія Єханурова ( 2005-2006).

Міністр Кабінету Міністрів Анатолій Толстоухов, коментуючи журналістам появу цих портретів, сказав, що вони вивішені в рамках заходів з підготовки до святкування 90 років першого уряду України, яке буде відзначатися 28 червня.

Зі слів Толстоухова, портрет Лазаренка був створений вже давно, однак не вивішувався до сьогодні.

- Важко було вивішувати портрет, коли чоловік обвинувачувався в убивствах, - сказав Толстоухов.

Він також повідомив, що портрети Януковича, Тимошенка і Єханурова були створені в останні три місяці харківським художником Віктором Сидоренком, котрий зараз - віце-президент Академії мистецтв.

Толстоухов також повідомив, що в рамках святкування 90-річчя першого уряду України в Будинку уряду на 6-му поверсі розмістять виставку, в експозиціях якої використані матеріали архівів.

25 серпня 2006 року американський окружний суд у Сан-Франциско присудив Лазаренка до 108 місяців ув"язнення й штрафу в 10 млн доларів за відмивання грошей і продаж за кордон майна, добутого незаконним шляхом, при веденні справ на посаді прем"єр-міністра України.

Раніше Лазаренко обвинувачувався у відмиванні 114 млн доларів через американські банки.

Лазаренко перебував під арештом у США з березня 1999, 14 червня 2003 його звільнили під заставу.

Юлія Тимошенко і Юрій Єхануров були прем"єрами під час президентства Віктора Ющенка.

У серпні 2006 Янукович повторно зайняв крісло прем"єр-міністра.

Раніше він займав його під час президентства Леоніда Кучми, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Лазаренко таки зайняв своє місце в Кабміні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі