неділя, 29 вересня 2024 16:19

Лавров цинічно пропонує Грузії допомогу в примиренні з окупованими територіями

Лавров цинічно пропонує Грузії допомогу в примиренні з окупованими територіями
Сергій Лавров цинічно пропонує Грузії допомогу в примиренні з окупованими територіями. Фото: blogspot.com

Голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що готовий допомогти Грузії в примиренні із самопроголошеними республіками - Абхазією і Південною Осетією.

Він заявив, що контакти Грузії та квазіреспублік нібито є неминучими, повідомляє "Ехо Кавказу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузія обирає: рух до Європи - чи повернення територій в обмін на незалежність

"Нинішнє грузинське керівництво просто чесно оцінює минуле. Вони так і сказали, що хочуть історичного примирення. А в якому вигляді, в якій формі це примирення може відбутися - це вирішувати самим країнам: і Абхазії, і Південній Осетії. Вони сусіди з Грузією, там все одно контакти неминучі. Якщо буде інтерес з усіх боків у нормалізації цих відносин, забезпеченні домовленостей про ненапад, ми в разі зацікавленості сторін будемо готові допомагати", - заявив Лавров на пресконференції 79-ї сесії Генасамблеї ООН.

У цьому місті, до слова, народився Йосип Сталін, а Південна Осетія та Абхазія зараз є самопроголошеними республіками. У 2008 році спалахнула війна між Грузією, Росією, Абхазією і Південною Осетією. Росія надала військову допомогу Південній Осетії та Абхазії. Зрозуміло, РФ визнала незалежність двох республік, натомість Грузія розірвала з Росією через це дипломатичні відносини й досі вважає території окупованими РФ. Цікаво, що навесні 2023 року Європейський суд з прав людини виніс рішення на користь Грузії, зобов'язавши Росію виплатили €129 млн компенсації.

Зараз ви читаєте новину «Лавров цинічно пропонує Грузії допомогу в примиренні з окупованими територіями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі