неділя, 07 вересня 2008 15:30

Лавринович висловився про достроковий фінал кар"єри Президента Ющенка

Перший заступник голови Верховної Ради України Олександр Лавринович вважає за можливе теоретично дострокові вибори Президента України.

Таку думку він висловив в інтерв`ю виданню "Кіевскій телеграфъ" від 5-11 вересня 2008 N36 (434).

"Дострокові президентські вибори теоретично можливі, оскільки чинний гарант Конституції уже прийняв стільки рішень, які конфліктують з українським законодавством і Конституцією, що подібне закінчення його кар`єри цілком можливе", - сказав він.

При цьому, за словами Лавриновича, ймовірність дострокових парламентських виборів набагато вища. "Це очевидно. Непоновлення дії колишньої коаліції і нестворення нової дасть Президенту підставу прийняти рішення про проведення дострокових виборів Верховної Ради. Як не дивно, це буде один з небагатьох за моєї пам`яті президентських кроків, який повністю відповідає Конституції", - сказав він.

Разом з тим перший віце-спікер додав, що ніяких питань щодо правомірності дій глави держави виникати не буде, повідомляє УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Лавринович висловився про достроковий фінал кар"єри Президента Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі