вівторок, 25 листопада 2008 14:55

Лавринович розповів, як з усіма домовляються про нього

У парламенті йдуть переговори між усіма без винятку фракціями про різні конфігурації коаліції.

Про це розповів перший віце-спікер Олександр Лавринович.

"Ми прекрасно розуміємо, що Верховна Рада без коаліції недієздатна і не зможе довго працювати", - сказав він.

"Ми ж бачили, як протягом року працював парламент. Було дуже складно, крім роботи у вересні, коли була технічна домовленість двох фракцій про спільне планування роботи. Ви ж бачили, що за цей місяць ми вирішили більше питань, ніж за рік!", - відзначив Лавринович.

На його думку, обрання спікера питання дієздатності Ради не вирішує, а лише дасть на якийсь час можливість підписувати прийняті акти.

"До того ж, за Конституцією, уряд підконтрольний і підзвітний парламентові і Рада його формує. Якщо в парламенті немає коаліції — уряд безприв"язний і безвідповідальний, що небезпечно для країни", - сказав депутат.

"Тому йдуть переговори між усіма без винятку фракціями в різних конфігураціях. Чим вони закінчаться — ніхто не відповість. Є розуміння того, що ми повинні дати відповідь, чи може цей парламент працювати у відведений йому Конституцією термін", - сказав Лавринович.

"Це вже не проблема позапарламентського впливу, це внутрішньопарламентська проблема. Якщо ми не зможемо її вирішити, то єдиним виходом буде обрання нового складу Верховної Ради. Хоча, поки що я маю підстави сподіватися, що цей парламент буде працювати весь відведений йому термін — до 2012-го", - сказав віце-спікер, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович розповів, як з усіма домовляються про нього». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі