вівторок, 01 липня 2008 10:35

Лавринович: "Ми проти зміни державного устрою"

Зміни до Конституції, які пропонуватиме Партія регіонів, не передбачають зміну державного устрою України.

Про це в ефірі Радіо "Свобода" у понеділок ввечері заявив депутат фракції Пратії регіонів Олександр Лаврінович.

"Ми не збираємося міняти державний устрій взагалі", - сказав він, відповідаючи на запитання журналіста.

На запитання, яким чином у такому разі Партія регіонів пропонує ліквідувати дуалізм між гілками влади, "щоб рішення ухвалювалися в одному центрі", і чи означає це, що прем"єр матиме більше повноважень, Лавринович відповів:

"Це означає, що в кожного мають бути свої повноваження, які не перетинаються, і немає можливості перешкоджати здійсненню повноважень кожного органу, який створюється в Україні".

Депутат наголосив, що "Партія регіонів є категоричним противником ухвалення нової Конституції і ухваленням нової редакції Конституції". "Це будуть зміни", - сказав він.

"Ми не намагаємося якимсь чином міняти Україну. Ми хочемо внести зміни, які б дали громадянам більше можливостей почуватися господарями на своїй землі, в своїй країні, в своїй області, в своєму місті, в своєму селі. Це є найголовніша ідея внесення змін до Конституції України", - зазначив Лавринович.

"Зрештою, ще в 2003–2004 роках практично всі політичні сили консенсусом заявляли про те, що потрібно буде внести зміни, які забезпечували б реальне місцеве самоврядування в Україні і дали можливість, щоб в Україні працював єдиний центр у виконавчій владі, щоб не було змагань всередині цієї гілки, яка зобов"язана щодня реалізовувати життя держави. На це і є спрямовані наші зміни, поруч, звичайно, з іншими моментами", - додав він, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович: "Ми проти зміни державного устрою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі