вівторок, 11 січня 2011 15:28

Лавринович не бачить у Тимошенко політичного злочинця

Лавринович не бачить у Тимошенко політичного злочинця

Міністр юстиції України Олександр Лавринович не бачить у порушенні кримінальної справи проти лідера ВО "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко переслідування опозиції. Про це він заявив під час перебування у Варшаві.

Зокрема, як повідомляє прес-служба Партії регіонів, Лавринович нагадав, що той, хто чинить незаконні дії, пізніше зіткнеться з відповідними наслідками. "Це стосується не тільки чиновників з колишньої влади, але й нинішніх високопоставлених посадових осіб", - зазначив політик. При цьому Міністр підкреслив, що за останні дев'ять місяців після зміни влади в Україні кримінальні справи порушувалися не лише проти чиновників попередньої влади, але також нинішньої.

За його словами, Тимошенко "фігурує у низці незакритих кримінальних справ ще з 1999 року, у тому числі порушених в європейських країнах та США".

Міністр переконаний у тому, що судовий процес проти Тимошенко буде "виключно публічним і відкритим", зазначивши, що кримінальна справа проти неї стосується порушень у сфері використання бюджетних коштів.

На його думку, опозиція спотворює інформацію, кажучи про неможливість донести до суспільства свою думку з тих чи інших питань. "Якщо говорити про опозицію в цілому, то важко сказати, що сьогодні в Україні вона не може відверто висловлювати свої думки у ЗМІ. Візьміть будь-які газети, подивіться телеканали - і ви одержите чітку відповідь на це питання", - підсумував Лавринович.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко в цей четвер піде на черговий допит до Генпрокуратури — 10-й за півтора місяця. Останній візит був 5 січня і тривав майже 5 год.

Зараз ви читаєте новину «Лавринович не бачить у Тимошенко політичного злочинця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі