пʼятниця, 05 грудня 2008 11:27

Кузьмук: навколо НАТО створилися умови для розколу українського суспільства

Це розуміють і європейці, і всі решта. Розкол у суспільстві, відсутність стабільності в Україні та інше – ось ті чинники, які визначили результат зустрічі у Брюсселі.

Про це в інтерв"ю заявив колишній міністр оборони, народний депутат України від Партії регіонів, генерал армії Олександр Кузьмук.

За його словами, те, що в Брюсселі Україні не дадуть ПДЧ, йому стало зрозуміло ще на саміті НАТО в Бухаресті: "Це можна було передбачати. Позиція ж української влади - це позиція випрошування, а не реальних дій. Якби українська влада не лобіювала ПДЧ у НАТО, не політизувала цього питання, була б інша справа. Треба було просто взяти позиції, які включає ПДЧ, як державну програму, не наполягаючи на тому, що це обов"язково потрібно для НАТО. Владі потрібно було зробити це державною програмою. Програмою для самої України. От тоді було би все зрозуміло та добре".

Генерал відзначив, що, на його переконання, жодна так звана "рука Москви" на рішення голів МЗС країн-членів НАТО не вплинула: "То що, Москва наполягає на постійних дострокових виборах? Москва посварила президентську вертикаль і урядову? Москва розганяє суди? Багато чого ще робить Москва? Давайте все звалимо на Москву. Треба винних не ззовні, а у себе всередині шукати. От тоді ми, може, і почнемо реально оцінювати ситуацію".

"Я послухав риторику міністрів закордонних справ країн-членів НАТО. Насамперед - держсекретаря США Кондолізу Райс і генсека НАТО. Вони всі в один голос говорять, що перспектива членства України в НАТО дуже й дуже далека. Вони так говорять, оскільки реально оцінюють ситуацію в Україні. Чому непогано було б навчитися і нам", - резюмував Кузьмук, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Кузьмук: навколо НАТО створилися умови для розколу українського суспільства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі