четвер, 16 вересня 2021 10:42

Кулеба розкритикував ООН

Кулеба розкритикував ООН
ООН неправильно розуміє свою місію у світі, сказав міністр. Фото: Getty Images

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звинуватив ООН у захисті інтересів "окремих держав", які порушують міжнародне право, через неучасть представників організації в саміті "Кримської платформи". Про це він сказав на брифінгу в четвер.

"Ця організація проігнорувала саміт "Кримської платформи" і не була на ньому представлена. Це відбулося з абсолютно політичних мотивів. Ми говоритимемо з керівництвом організації про неприпустимість такого ставлення, адже ключовим завданням ООН є саме підтримка миру та безпеки", - цитує Кулебу "Європейська правда".

ООН неправильно розуміє свою місію у світі, і українська сторона над цим працюватиме, сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії затримали учасника окупації Криму

"Коли ми бачимо участь таких організацій, як Рада Європи, НАТО, ГУАМ, у саміті "Кримської платформи", а ООН свідомо цей захід ігнорує, то це говорить нам і про стан справ у самій організації, і про розуміння нею своєї ролі та місії у світі.

Це неправильне розуміння, яке ми змінюватимемо. Тому що потрібно захищати принципи, а не інтереси окремих держав, які порушують міжнародне право", - заявив Кулеба.

23 серпня в Києві відбувся установчий саміт "Кримської платформи". На нього приїхали 46 делегацій. Ініціатива має об'єднати світ навколо теми окупованого Росією півострова і сприяти його деокупації.

Російський окупант вдався до репресій в Криму після провалу кампанії проти "Кримської платформи", заявляв Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба розкритикував ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі