четвер, 22 липня 2021 15:35

Кулеба подарував угорському міністру футболку з гаслом "Слава Україні"

Кулеба подарував угорському міністру футболку з гаслом  "Слава Україні"
Міністри України і Угорщини зустрілися у четвер. Фото: Facebook.com/dmytro.kuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто підписали угоду й обмінялися подарунками. Також угорський міністр вперше відвідає зону операції об'єднаних сил в Луганській області. Про це Кулеба повідомив у Facebook

"Вперше з початку російської агресії проти України 2014 року голова Комітету міністрів Ради Європи відвідає зону операції об'єднаних сил в Луганській області. І символічно, що це буде глава МЗС Угорщини Петер Сіярто", - повідомив міністр.

Кулеба повідомив про переговори й "три важливі результати".

"1. Підписали угоду про взаємне визнання документів про освіту та наукові ступені, яку не могли погодити сім років.

2. Домовилися, що до кінця липня співголови українсько-угорської комісії з питань національних меншин проведуть зустріч і запланують проведення повноцінного засідання комісії, яка не засідала з 2011 року.

3. Домовилися, що в Будапешті буде встановлено пам'ятний хрест з написом "Загиблим за Україну". Ми, своєю чергою, надамо дозвіл на виділення додаткової ділянки для розміщення угорського військового кладовища в Підполоззі в Закарпатській області.

Ці домовленості є важливими елементами в розв'язуванні проблем, які накопичилися з Угорщиною за останні роки. Ми продовжуємо рухатися вперед. Складно, обережно, але завжди в інтересах України, її безпеки, європейської та євроатлантичної інтеграції", - написав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія - банкрут. Міністр Резніков зруйнував путінські міфи

Кулеба розповів, що Сіярто подарував угорський м'яч, а він угорському колезі - легендарну українську футбольну форму з гаслом "Слава Україні!"

"Тепер в літак і разом на схід", - повідомив міністр.

21 липня Україна і Польща зробили спільну заяву щодо протидії запуску "Північного потоку-2".

Днем раніше Україна, Грузія і Молдова схвалили Декларацію Батумського саміту. У документі йдеться про європейську інтеграцію країн.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба подарував угорському міністру футболку з гаслом "Слава Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі