пʼятниця, 11 лютого 2011 17:53

Кульчинський звинуватив Пшонку у зволіканні часу

Кульчинський звинуватив Пшонку у зволіканні часу

Народний депутат від "Нашої України" Микола Кульчинський звинувачує Генпрокурора Віктора Пшонку у зволіканні в розслідуванні справи щодо наруги над пам'ятниками героям боротьби за незалежність України.

Як повідомила прес-служба "Нашої України", народний обранець нагадав про недавній злочинний випадок: 8 лютого у місті Кривий Ріг було зруйновано пам'ятник у вигляді хреста з викарбуваними іменами гетьмана Б. Хмельницького, голови Директорії УНР С. Петлюри, лідера ОУН С. Бандери, поета В. Стуса, який за повідомленням ЗМІ був скинутий з бетонної опори, а потім розбитий кувалдою на кілька частин.

За інформацією "нашеукраїнця", подібні випадки траплялися і у Волинській, Тернопільській, Чернівецькій та Полтавській областях. З цього приводу народний депутат звертався до Генпрокурора. Однак силове відомство не відреагувало на запит Кульчинського і жодних заходів не вжило.

Відтак, Кульчинський вимагає від Пшонки відповідного реагування.

Нагадаємо, наприкінці січня у Дніпропетровську невідомі зруйнували хрест на місці поховання бійців Української народної республіки (УНР).

На початку лютого невідомі зірвали з постаменту пам'ятник жертвам Голодомору в Білгород-Дністровському Одеської області.

Разом з тим, під слідством продовжують перебувати і потребують правового захисту затримані за фактом "зрізання голови бюсту Сталіна в м. Запоріжжя" члени ВО "Тризуб": Дмитро Ярош, Андрій Тарасенко, Сергій Борисенко, Ростислав Винар, Андрій Стемпіцький, Степан Бичек, Пилип Таран, Анатолій Онуфрійчук, Віталій Вишнюк, Василь Лабайчук, Василь Абрамів, Олексій Зануда, Ігор Загребельний, Юрій Пономаренко, Роман Хмара, Віталій Давиденко, Едуард Андрющенко, Артем Циганок.

Як повідомлялось раніше, стосовно затриманих націоналістів допускаються грубі порушення прав.

Зараз ви читаєте новину «Кульчинський звинуватив Пшонку у зволіканні часу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі