понеділок, 11 квітня 2011 12:43

Кучму не пустили до Москви

Кучму не пустили до Москви

Леоніда Кучму не пустили в Москву. Про це він сказав сьогодні журналістам на виході з будівлі Генпрокуратури, після бесіди із слідчим.

"Через смерть Михайла Мефодійовича ми попросили день-два для пошуку нового адвоката. Мені відразу вручили повістку. Вона вже була підготовлена. Завтра мене знову викликають до ГПУ на 11:00. Значить, я не маю права їхати в Москву. Як я можу поїхати до Москви, я ж добропорядний громадянин", - зазначив Кучма.

Журналісти зауважили, що Кучма був у поганому стані: говорив повільно, мав загримоване обличчя, а коли говорив про померлого адвоката Кисилевича, можна було помітити, як блищали в очах сльози.

"Чи намагаються мене довести до сказу чи до чогось більшого?.. Зрозуміти чого хоче прокуратура та слідчі органи - чи істину знайти, чи щось інше - я не можу. Це будуть аналізувати мої адвокати. Я сказав їм, що тіло (Кисилевича - ред.) ще тепле, а ви вже даєте повістку, що через те, що я не маю адвоката, ви мене вже на завтра викликаєте", - додав колишній голова держави.

Він виключив те, що смерть Кисилевича могла бути невипадковою.

Крім того, екс-президент сказав, що ще немає рішення генпрокурора по відводу слідчого Грищенка. Кучма повідомив, що сьогодні йому надали додаткові експертизи плівок.

На питання про достовірність плівок та наявність його голосу на них, Кучма зіронізував: "Цим експертам за таку експертизу треба давати Нобелівську премію. В Україні було не менше трьох експертиз. Одна з них, коли я був президентом. Було дві німецьких - там немає позитивного висновку. А їм не можна дорікнути в упередженості. Тепер же вийшов висновок, що усі голоси належать мені, Кравченку, Деркачу, Литвину і усім іншим", - наголосив Кучма.

Як стало відомо, сьогодні помер адвокат колишнього президента Леоніда Кучми Михайло Кисилевич. Про це повідомив інший адвокат екс-президента Віктор Петруненко.

"Це сталося сьогодні вночі. Напевно, інфаркт", - сказав він.

Раніше Генпрокуратура дозволила екс-президентові Леоніду Кучмі тимчасово залишити Київ для участі в урочистостях з нагоди святкування 50-річчя польоту Юрія Гагаріна в космос, які відбудуться в Москві 12 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Кучму не пустили до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі