пʼятниця, 08 жовтня 2010 17:02

Кучмі і Литвину знову загрожує кримінальна справа - ЗМІ

Кучмі і Литвину знову загрожує кримінальна справа - ЗМІ
Генпрокуратура скасувала постанову про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Володимира Литвина та Леоніда Кучми.

Про це повідомляють джерела "Української правди".

За їхніми словами, відповідна постанова була підписана 4 жовтня 2010 року.

Як відомо, в вересні слідчий Генпрокуратури в справі Гонгадзе виніс постанову про відмову в порушенні справи проти Леоніда Кучми і Володимира Литвина за відсутністю в діяннях складу злочину.

У той же час новий керівник слідчої групи Владислав Грищенко ухвалив рішення про відновлення досудового слідства у справі Олексія Пукача для проведення додаткових слідчих дій.

Про це повідомив представник Генпрокуратури.

За його словами, така постанова винесена 7 жовтня в рамках статті 22 Кримінально-процесуального кодексу.

Він підтвердив, що Грищенко змінив на цій посаді Олександра Харченка, який був звільнений за власним бажанням у зв'язку з виходом на пенсію.

Нагадаємо, 7 жовтня, Верховний суд України продовжив до 8 грудня арешт екс-начальника департамента зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, якого обвинувачують в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

14 вересня Генпрокуратура заявила, що завершує досудове слідство у справі про убивство Гонгадзе. Слідство установило, що Олексій Пукач одержав наказ убити журналіста від екс-глави МВС Юрія Кравченка.

Однак уже 17 вересня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін продовжив термін слідства в справі Олексія Пукача до 14 грудня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Кучмі і Литвину знову загрожує кримінальна справа - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі