вівторок, 22 березня 2011 17:06

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

"Кучма у цій історії теж жертва" - правозахисник про справу екс-президента

"Кучма у цій історії теж жертва" - правозахисник про справу екс-президента

Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров вважає, що у екс-президента України не було мотивів замовлення вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

Про це він сказав у коментарі для Gazeta.ua.

"Проти Кучми порушили кримінальну справу з політичних міркувань, - упевнений правозахисник. - Цим влада хоче показати Заходу, що справи проти Тимошенко й Луценка невибіркові. Це такий своєрідний відволікаючий маневр. Хоча виникає питання: де наші правоохоронці були раніше? Які такі нові факти з'явилися? Чому тільки зараз плівки Мельниченка визнані доказами? Для замовного убивства має бути мотив. Я не бачу такого мотиву у Кучми."

На думку Євгена Захарова, перспективність цієї справи залежатиме від того, як буде сформульоване звинувачення і які будуть докази.

"До суду справа навряд чи дійде. Слідство можуть закінчити за відсутністю складу злочину або доказів вини. Кучма у цій історії теж жертва. Проти нього використали особливості його поведінки. Йому можна закидати багато яких недобрих дій за роки президентства, але тільки не вбивство Ґонґадзе", - каже Євген Захаров.

Нагадаємо, що 22 березня на прес-конференції заступник генпрокурора Ренат Кузьмін підтвердив інформацію про порушення кримінальної справи відносно екс-президента Леоніда Кучми.

Зараз ви читаєте новину «"Кучма у цій історії теж жертва" - правозахисник про справу екс-президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі