вівторок, 14 жовтня 2008 15:47

Кучма радить Тимошенко подати на Ющенка до суду

Колишній президент України Леонід Кучма радить прем"єр-міністрові України Юлії Тимошенко оскаржити указ Президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради і призначення позачергових виборів у Конституційному суді. Про це він сказав сьогодні журналістам у Києві.

"На мою думку, указ Президента України про розпуск парламенту був абсолютно конституційним. Якщо у когось виникають сумніви, то будь ласка - оскаржте в Конституційному суді, нехай там розглядають. А займатися рейдерством, як це звучить останніми днями, в судовій гілці влади абсолютно неприпустимо і несе загрозу для України в цілому", - відзначив Кучма.

Колишній президент відзначив, що дії українських політиків йому багато в чому незрозумілі, і Україна йому сьогодні нагадує "республіку батька Махна". "В Україні існує така влада, що незрозуміло, кому вона належить", - відзначив Кучма.

На запитання, чи мав право Президент, у свою чергу, ліквідовувати Окружний адміністративний суд Києва, Кучма відповів: "Сьогодні багато таких вчинків і з боку Президента, і уряду незрозумілі, з ними повинні розбиратися спеціальні наукові установи.

Але це не метод: "Якщо ви так, то і я так". Поспішати з такими кардинальними рішеннями як реформування судової гілки влади в столиці України - не зовсім коректно", пише УНІАН.

10 жовтня Окружний адміністративний суд Києва за позовом БЮТ припинив дію указу Президента "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів". Суд також заборонив Центральній виборчій комісії проводити будь-які засідання, пов"язані з організацією позачергових виборів до ВР.

Зараз ви читаєте новину «Кучма радить Тимошенко подати на Ющенка до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі