вівторок, 03 липня 2007 13:15

Кучма: "Росія повинна дякувати Україні"

Кучма: "Росія повинна дякувати Україні"
Росія повинна бути вдячна Україні за урок, піднесений їй "помаранчевою революцією".

Про це заявив колишній президент України Леонід Кучма в інтерв"ю "Комсомольской правде".

"Думаю, Росія повинна дякувати Україні, що ми дали хороший урок "помаранчевої" революції. І висновки вона дуже серйозні зробила, судячи по тих кроках, які робляться", — підкреслив він.

При цьому Кучма додав: "Росія ж подивилася, що було в Україні — сотні неурядових організацій, які працювали під красивими гаслами, а на ділі... І прийняла чіткі і жорсткі законодавчі акти. Шуму на Заході багато було — що це затиск демократії, свободи слова і так далі. Але коли побачили, що ж прийняла Росія... Виявляється, нічого особливого, все в рамках європейських стандартів: хочеш працювати — працюй, але ти ж — організація і повинна бути підконтрольна — куди гроші, кому і звідки?"

За словами колишнього президента, і в Європі, і в США неурядові організації не працюють абсолютно безконтрольно.

При цьому Кучма назвав несерйозними спроби "перехоплення влади" в Росії.

"Всі процеси повинні йти в рамках — законодавчих. І демократія — це не вседозволеність. Треба враховувати положення, в якому після розвалу СРСР опинилися і Україна, і Росія. Якби в Росії все було пущено на самоплив, по волі хвиль, то це була б не Росія, яка сьогодні вже може м"язами трохи пограти, а розбите корито", — заявив попередник Ющенка.


Зараз ви читаєте новину «Кучма: "Росія повинна дякувати Україні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі