четвер, 17 липня 2008 18:25

Кучма: "Через Тимошенко нас вже ніхто не поважає"

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що нинішнє керівництво України довело ситуацію в країні до "повного абсурду".

"Багато що змінилося, і, як не дивно, не в кращу сторону. Можу тільки сказати, що нинішньому президентові і прем"єрові не вистачає здорового глузду і політичної відповідальності", - сказав Кучма в інтерв"ю "Фокусу".

"Важко уявити, щоб люди одного політичного забарвлення через розподіл владних повноважень довели б ситуацію в країні до абсурду. А у нас змогли і таке зробити", - додав він.

При цьому Кучма висловив думку, що "критична межа абсурду вже давно перейдена".

"Поки країну рятує тільки терплячість і толерантність населення. Виключно тому мова поки, слава богу, не йде про соціальні потрясіння", - сказав він.

Понад усе Кучма піддав критиці дії нинішнього прем"єра Юлії Тимошенко, яка, на його думку, "завела" країну "в безвихідь".

"Ми бачили її роботу на посту прем"єр-міністра, а зараз вона з"їхала ще нижче", - додав він.

"Це Росія може дозволити собі розвиватися в тому напрямі, який вважає потрібним, і робить це, не дивлячись на зовнішні хвилі. А Україна залежить буквально від всіх, так що ми повинні прагнути бути зі всіма на "ви". І перш за все - усередині країни, самі з собою", - відзначив екс-президент.

На питання, чи зможе, на його думку, Україна в найближчому майбутньому перейти на "ти" з Європою, Кучма відповів:

"Я вже неодноразово говорив, що слабких ніде не люблять. Нам не з чим йти до Європи. Про яку Європу можна говорити, якщо ми усередині країни не можемо знайти компроміс? Сидіть і не цвірчіть!".

За матеріалами: Українська правда, Фокус

Зараз ви читаєте новину «Кучма: "Через Тимошенко нас вже ніхто не поважає"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі