пʼятниця, 08 серпня 2008 10:11

Кучма про свої найбільші досягнення в роки президенства

Президент України у 1994-2005 роках, Леонід Кучма вважає найбільшими досягненнями свого президентства врегулювання церковно-релігійного протистояння й об"єднання країни.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Факти".

Описуючи досягнення свого президентства, Кучма зазначив, що 10 років його перебування при владі - це пройдений Україною шлях від фантастичної, понад 10 тисяч відсотків, інфляції до першого місця у Європі за темпами промислового зростання.

"Серед цих пунктів, хочеться особливо відзначити досягнення. Перше: припинення гострого церковно-релігійного протистояння", - сказав він.

Кучма підкреслив, що це була найтяжка проблема, яка йому дісталася від попередника.

"Довелося взяти на себе роль посередника між сторонами конфлікту, був головновмовляючим", - сказав він.

Другим своїм досягненням Кучма назвав об"єднання країни.

"Друге: мені здається, вдалося об"єднати країну. Гасло:"Україна - понад усе!" почало працювати", - зазначив він.

Разом з тим, колишній Президент зазначив, що, якщо говорити про вчинки, якими він пишається, то серед них - його реакція на події, пов"язані з будівництвом Росією дамби у Керченській протоці до українського острова Тузла.

9 серпня Кучма відзначить своє 70-річчя.

24,5% опитаних Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова у червні вважають, що Леонід Кучма (Президент 1994-2005 років) справлявся краще з обов"язками голови держави, ніж нинішній Президент Віктор Ющенко.

Кучма припинив виконувати обов"язку голови держави після того, як на цю посаду 23 січня 2005 року вступив Ющенко, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Кучма про свої найбільші досягнення в роки президенства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі