субота, 04 жовтня 2008 15:57

Кучма не радить Росії лякати Україну

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що висловлювання високопоставлених російських політиків про наслідки можливого вступу України в НАТО свідчать про те, що вони намагаються використовувати помилкову і марну тактику залякування.

"Мені важко позбутися відчуття, що Україну лякають. Це відчуття переходить у повну переконаність, коли слухаєш політиків нижчого рангу, ніж Лавров, коли стежиш за російською пропагандою як у Росії, так і в Україні, де в неї повний простір", — відзначив екс-президент у своїй статті для "Дзеркала тижня".

"Я не хочу в НАТО, але лякати нас, повторюю, не потрібно. Самі ж кажете своїм західним співрозмовникам, що лякати вас — марна річ. Така ж марна річ лякати й нас. Краще запропонуйте щось, що нас об"єднувало б, попри всі наші розходження, розбіжності, взаємні образи, підозри й забобони", - пропонує Кучма.

Він вважає, що навіть вступ України до НАТО не є подією, критично важливою для україно-російських відносин. "Вступ України в НАТО, якщо він відбудеться, буде, на мій погляд, помилкою, але не кінцем світу", — наголосив він.

Кучма також вважає, що тільки подальша концентрація національного капіталу допоможе українській економіці зберегти свої позиції на світовому ринку.

"Побудувати українську економіку без великого капіталу — утопія. В неї вже не вірять, якщо колись вірили, навіть наші "прогресивні соціалісти", не кажучи вже про комуністів", — відзначив він.

Кучма також вважає, що світова продовольча криза дає шанс на динамічний розвиток українського агропромислового комплексу. Для цього, на його думку, необхідно дозволити приватизацію сільгоспугідь, а також змінити схему дотування села, повідомляє Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Кучма не радить Росії лякати Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі