четвер, 23 серпня 2018 11:56

Кучма назвав три найбільші помилки за 27 років

Кучма назвав три найбільші помилки за 27 років
У світовій політиці можливе лицемірство і цинізм, каже другий президент Леонід Кучма. Фото: ICTV

Відмова від ядерної зброї, втрата історичного шансу після Помарачевої революції і прихід до влади Віктора Януковича стали найбільшими помилками за минулі 27 років.

Про це сказав другий президент Леонід Кучма в інтерв'ю "Радіо Свобода"

"Те, як ми відмовилися від ядерної зброї та підписали Будапештський меморандум без справжніх гарантій безпеки від усіх великих держав. Ми (і я, і попередня влада, яка й розробляла цей документ) виявилися не готовими до того, що у світовій політиці такого рівня обіцянки можуть бути порожніми, що можливі такі лицемірство та цинізм", – сказав він.

Другою помилкою Кучма називає "бездарну кадрову та економічну політику" часів президентства Віктора Ющенка.

"Те, як владою була згаяна енергетика нації після Помаранчевої революції, як бездарно проводилася кадрова та економічна політика у 2005-2006 роках. Це привело не лише до ганебного падіння темпів зростання, але й до зневіри та апатії народу. Історичний шанс тоді було втрачено", – пояснив другий президент.

Третя помилка - узурпація влади Януковичем.

"Те, як Януковичу дозволили узурпувати владу в 2010 році, що привело до насильства над Конституцією, скасування політреформи, підписання Харківських угод, зрештою, і до відмови від асоціації з Євросоюзом.

Якби суспільний спротив почався у момент цього фактичного перевороту, можливо, його наслідки були б не такими тяжкими", – сказав Кучма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко попросив вибачення за тривалу війну

Росія веде гібридну війну проти України не з 2014 року, а значно раніше, казав Леонід Кучма в інтерв'ю одному з телеканалів.

Зараз ви читаєте новину «Кучма назвав три найбільші помилки за 27 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі