четвер, 12 травня 2011 11:31

Кучма каже, що Генпрокуратура принижує Україну

Кучма каже, що Генпрокуратура принижує Україну

Екс-президент Леонід Кучма просить генпрокурора Віктору Пшонка скасувати підписку про невиїзд.

Відповідне клопотання він спрямував до Генпрокуратури.

На думку екс-глави держави такий запобіжний захід відносно нього є невиправданим.

"Призначений мені запобіжний захід не виправданий. Я точно не збираюся ховатися - це, я думаю, очевидно для всіх. Я більше, ніж будь-хто інший зацікавлений, щоб були покарані справжні винуватці і знайдена істина. Я віддав моїй країні все своє життя. І честь свою я буду захищати тільки тут", - цитує Кучму його прес-служба.

У клопотанні зазначено, що запобіжний захід застосована безпідставно і без урахування положень ч. 2 ст. 148 КПК України, оскільки Кучма не тільки не намагається ухилитися від слідства і виконує всі вимоги Генпрокуратури, але і є зацікавленою особою у встановленні істини у справі.

Крім того, як відзначає екс-президент при застосуванні запобіжного заходу не враховано, що відповідно до Конституції за ним зберігається і охороняється законом звання президента України, наголошується в клопотанні.

Леонід Кучма також вказує, обмеження його вільного пересування перешкоджає здійсненню їм активної громадської діяльності, як в Україну, так і за її межами.

"Ті, хто хочуть принизити мене особисто, примушуючи просити дозволу відвідати в День Перемоги могилу батька, напевно, не розуміють, як це виглядає з боку. Підписка про невиїзд для людини, довічно має статус президента держави, - це приниження перш за все для цієї держави . Кращою гарантією для правосуддя є не передплата, а моє слово, слово президента. Тому я так переконливо прошу скасувати мені цю запобіжний захід ", - зазначив другий президент України.

Зараз ви читаєте новину «Кучма каже, що Генпрокуратура принижує Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі