вівторок, 03 квітня 2007 17:46

КС зареєстрував подання Ющенка про конституційність постанови Кабміну про розпуск Ради

Конституційний Суд зареєстрував подання Президента Віктора Ющенка про конституційність постанови Кабінету Міністрів щодо розпуску Верховної Ради. Про це повідомила прес-служба КС.

"(Зареєстроване) подання Президента України про конституційність постанови Кабінету Міністрів України від 3 квітня 2007 року N595 "Про негайні заходи з забезпечення виконання постанови Верховної Ради України від 2 квітня 2007 року N 3418-V "Про запобігання дій, які загрожують конституційному ладу, громадському спокою і стабільності в Україні" і N 3421-V "Про політичну ситуацію в Україні, пов"язану з оголошенням указу Президента України від 2 квітня 2007 року "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України", - повідомила прес-служба.

Раніше Ющенко звернувся з поданням до Конституційного Суду з проханням перевірити конституційність постанови Кабінету Міністрів N 595 від 3 квітня, якою уряд визнав указ Ющенка про розпуск Верховної Ради таким, що був прийнятий із порушенням Конституції.

Указом N265/2007 від 3 квітня Ющенко призупинив постанову Кабміну про визнання неконституційним указу про розпуск Ради, що, на думку Президента, не відповідає Конституції.

2 квітня Ющенко розпустив Раду і призначив позачергові її вибори на 27 травня.

Рада вирішила продовжити роботу, незважаючи на указ Президента про її розпуск.

У ніч із понеділка 2 квітня на вівторок 3 квітня Кабмін, слідом за рішенням Ради, визнав указ Ющенка про розпуск Верховної Ради таким, що був прийнятий із порушеннями Конституції.

Своєю постановою Кабмін також підтвердив заборону Ради уряду виділяти кошти з держбюджету на проведення позачергових парламентських виборів, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «КС зареєстрував подання Ющенка про конституційність постанови Кабміну про розпуск Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі